LUNCH-DINER
Na het aardig grote succes van de Vegetarische Macaroni van een paar weekjes geleden, had ik afgelopen week erg zin aan een goedgevulde Wrap. Ik had toevallig nog wat Vivera plantaardige kipstukcjes liggen, dus deze waren perfect om te gebruiken voor een heerlijke lunch of avond maaltijd!
Wat heb je nodig?:
1 volkoren tortilla wrap
80-90 gram Vivera plantaardige kipstukcjes (kan natuurlijk ook prima met echte kip!)
Rode paprika
Courgette
Rode ui
Philadelphia light bieslook roomkaas
Kip kruiden
1 theelepel olijfolie
Felix Ketchup (te koop bij Body & Fit, klik op de banner onderaan het recept)
Dit artikel is gesponsord door:
Wat moet je doen?:
1. Begin eerst met de voorbereidingen: het snijden van de groentes. Neem zoveel groentes als je wilt, ik had in totaal ongeveer 200 gram aan roerbakgroenten. Wil je deze wrap maken met echte kip? Snij dan ook de kip in blokjes.
2. Verhit nu de theelepel olijfolie in een koekenpan en voeg de plantaardige kipstukcjes (of de echte kipfilet) aan het pannetje toe.
3. Strooi wat kip kruiden over het geheel.
4. Voeg de groenten toe en zet het vuur nu laag. Blijf ondertussen een beetje roeren.
5. Wanneer de groenten wat ‘geslonken’ zijn, kun je de tortilla wrap even opwarmen in de magnetron voor ongeveer 1 minuutje op 600 watt.
6. Wanneer de wrap warm is, kun je deze besmeren met philadelphia light bieslook roomkaas.
7. Voeg de groente + plantaardige kipstukcjes toe aan de wrap en maak het af met wat ketchup (i love ketchup).
Mijn avond maaltijd bevatte: 418 calorieën, 26 gram eiwitten, 38 gram koolhydraten (waarvan 12 gram vezels en 9 gram suikers) en 16 gram vetten.
Eet u heel erg smakelijk!
Veel liefs, Carmen.