Blog
Op Instagram zie je regelmatig gevulde bakjes met eten voorbij komen. Soms heel uitgebreid (voor een hele week) maar soms ook voor één of twee dagen. Deze prep bakjes kunnen gevuld zijn met allerlei lekkere producten. Mijn bakjes zijn meestal gevuld met Kip, groente en rijst/pasta. Echter kun je het natuurlijk ook doen met vele andere producten! Jullie hebben vast al gezien dat ik veel bezig ben met fitnessen en mijn gezondheid en daar hoort lekker eten ook bij natuurlijk. Ik ben nu ongeveer 3 weken bezig met het voorbereiding van mijn lunch maaltijden. Hierbij weeg ik niks af en doe ik alles op gevoel, mijn focus ligt hierbij op het verhogen van mijn kcal inname.
Op maandag en dinsdag ga ik naar school en dan heb ik gewoon mijn normale boterham mee met kipfilet, pindakaas of een eitje. Dinsdag avond kook ik mijn willekeurige maaltijd die ik die avond zelf nog op eet, daarnaast kook ik op dat zelfde moment mijn mealprep maaltijd voor de dag of dagen daarna. Je bent toch bezig met koken en dan kun je daarnaast makkelijk iets meer kip en groente snijden. Nu zul je denken waarom alleen op de woensdag en donderdag? Nou op woensdag en donderdag loop ik namelijk stage en daar is een magnetron aanwezig, ik vind het warm net wat makkelijker weg eten en ik wil wel een beetje afwisselen de gewone lekkere boterham. Op de vrijdag maak ik meestal 4 geklutste eieren met groente en kipfilet.
Ik vond het eerst te veel moeite… maar nu weet ik wel beter, het is echt zo gepiept! Ook ben ik dol op warm eten dus nu kan het 2x op een dag dus is dit een perfecte uitkomst! Soms moet ik me er wel toe zetten maar de juiste voeding is zo belangrijk om resultaat te boeken.
Plastic bakjes. Zoals je op de foto kan zien heb ik er een met een vis, ik vind deze ideaal omdat hij een mooi formaat heeft en hij goed sluit. Ook heeft hij een luchtgaatje waardoor je maaltijd rustig kan afkoelen nadat je hem hebt gemaakt.
Ik maak mijn mealprep dus maar voor 2 dagen en kan ik deze dus prima in de koelkast bewaren. Als je het meteen voor een hele week maakt is het verstandig om je bakjes in de vriezer te bewaren (vooral als je met kip werkt). Groente kun je vaak wel wat langer bedekt in de koelkast bewaren maar met kip zou ik dit niet doen… Het wordt er ook niet lekkerder op.
Je eten, niet geheel onbelangrijk. Ik koop meestal 800/1000 gram kip per week en verdeel dit dan over 4 maaltijden. De kip die ik niet bak gooi ik in de vriezer. Het scheelt je flink wat geld als je grote verpakkingen koopt. Natuurlijk kun je ook gaan voor zalm/tonijn maar hier ben ik niet zo dol op.
Kruiden. Probeer gewoon te variëren met diverse kruiden die je in huis hebt. Je maakt geen gebruik van sausjes dus goede kruiden geven net wat meer pit aan je eten. Ik maak vaak gebruik van wat zout, peper, knoflook, kip kruiden en eventueel wat ketjap. Ook snij de kip wat eerder en strooi de kruiden er over heen (kan het even een paar minuten intrekken en is de smaak net wat beter).
Voor de personen die alles per gram willen uitrekenen, een keuken weegschaaltje en de app My Fitness Pal. Op deze App kun je al je producten invoeren en kun je precies zien hoeveel je van alles binnen krijgt. Erg handig maar ik doe het eigenlijk niet.
Probeer te eten waar je je prettig bij voelt en je hoeft zeker geen keuken prins(es) te zijn om het voor elkaar te boksen.