Bananenbrood

SNACK:

Bananenbrood. Je ziet het overal en er zijn 100en variaties van. Dit recept heb ik ongeveer 2 jaar geleden bedacht en het blijft gewoon on-wijs lekker. Prima als een snack, maar ook heerlijk als ontbijt of lunch (met pindakaas natuurlijk).

Wat heb je nodig?

3 bananen
3 eieren
150 gram havermout meel (ik gebruik ultra fine oats van Body&Fit, klik op de banner onderaan de blog)
bakpoeder
60 gram vanille eiwit poeder
walnoten (of andere noten)

Dit artikel is gesponsord door:

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, standje hete lucht.
2. Doe de bananen in kleine stukjes in een bak. Prak ze even fijn met een vorkje.
3. Voeg vervolgens de eieren toe en meng de bananen & eieren met de mixer tot het een fijne structuur heeft.
4. Nu kun je de havermout meel – ultra fine oats – toevoegen en het geheel nog een keer mengen.
5.  Als laatste voeg je de eiwit poeder en het bakpoeder toe aan de mix. Zet de mixer ietsje hoger zodat je wat er wat makkelijker doorheen kunt komen.
6. Vet vervolgens een bakblik in met wat kokosolie – of andere olie – .
7. Voeg een klein laagje van de mix toe zodat de bodem bedekt is en leg een deel van de walnoten – of andere noten –  er bovenop.
8. Nu kun je de rest van de mix toevoegen en op de bovenkant nog wat walnootjes – of andere noten –  leggen.
9. Zet de cake in de oven. Laat hem bakken op 180 graden voor 35 minuten.

Zelf heb ik gebruik gemaakt van havermout meel, natuurlijk kun je ook amandelmeel of boekweitmeel gebruiken! Heb je de cake of één van mijn andere recepten gemaakt? Deel hem dan even op Instagram en tag mij in de foto! Kan ik ook even spieken hoe lekker hij er bij jou uit ziet!

TIP: Vind je hem nou zo lekker dat je er nog eentje wilt maken? Wikkel hem dan in folie en leg hem in de vriezer. Zo blijft hij goed en kun je er de volgende keer zo weer van smikkelen!

Eetsmakelijk en veel liefs, Carmen.

img_2989-e1427971044428

Vraag hier je persoonlijke schema aan