Overheerlijke Oreo Taart.
Hoeraaaaa. Aankomende zondag (5 november) vier ik, Carmen, mijn 23e verjaardag. Twee jaar geleden maakte mijn zus deze overheerlijke Oreo Taart voor mijn 21e verjaardag & natuurlijk kan ik het recept niet achter houden. Een gezond recept? Nee niet echt, maar dat maakt niet uit. Hij is su-per lekker!
Wat heb je nodig?
Een springvorm
Bak papier
Een kom
Een mixer
Een blender
Dit artikel is gesponsord door:
Ingrediënten:
600 gram Oreo koekjes (4 rollen)
60 gram roomboter
4 gelatine blaadjes
350 gram kwark
400 ml verse slagroom (zonder suiker)
80 gram suiker
16 gram vanille suiker
Wat moet je doen?
1. Week de gelatine blaadjes in koud water.
2. Doe 300 gram oreo koekjes in de blender en maal ze fijn tot kruimels.
3. Smelt de boter in een pannetje en voeg de Oreo kruimels toe.
4. Bedek de bodem van de springvorm met bak papier.
5. Doe de Oreo kruimels op de bodem van de springvorm & druk de bodem stevig aan.
6. Plaats de springvorm in de koelkast.
7. Hak de overige Oreo koekjes in stukken.
8. Mix de 400 ml slagroom met de suiker + vanille suiker tot yoghurt dikte.
9. Doe 2-3 eetlepels water in een pannetje, knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan het water.
10. Zet het vuur laag en laat de gelatine blaadjes rustig oplossen.
11. Doe 350 gram kwark in een kom & voeg de opgeloste gelatine blaadjes toe. Meng alles goed door elkaar!
12. Voeg vervolgens de slagroom toe aan de kwark. Mix alles nogmaals.
13. Schenk de kwark/slagroom vulling nu in de springvorm, bovenop de Oreo bodem. Strijk het glad.
14. Leg de gehakte Oreo koekjes nu bovenop & laat de taart 3 – 4 uur opstijven in de koelkast.
Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat. Ben je binnenkort jarig of ken je iemand die binnenkort jarig is? Dan is deze taart zéker weten een aanrader!
Veel liefs, Carmen.
BRON – www.carmenketelaar.com (taart bedacht door mijn zus).